У житті завжди важливо
Вести себе бережливо!
Бо доцільніше, до речі,
Запобігти небезпеці!

Поняття “окуповані” та “звільнені території” стали актуальними для нас з 2014 року. З часу, коли розпочалась Українсько-російська війна. Будь-які надзвичайні ситуації, особливо військового характеру призводять до того, що рівень безпеки людей стає значно нижчим. А небезпек, які нас очікують – значно більше. А значить навколо з’являється багато речей, які становлять загрозу нашому життю і здоров’ю. Ці речі залишаються на звільнених територіях у величезній кількості. Більшість із них – вибухонебезпечні предмети.
Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути або розібрати предмет, биття по ньому, кидання у відкритий вогонь або у воду.
Жодна дитина не має ризикувати, гуляючи в парку чи на дитячому майданчику, ідучи в магазин. Доки територія України забруднена мінами, ми вчителі, розповідаємо дітям про загрозу вибухонебезпечних предметів та пояснюємо, як залишатися в безпеці.
Запам’ятайте золоті правила безпеки:
–  НЕ чіпай
–  НЕ підходь
–  Телефонуй 101

Слід пам’ятати, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці – сапери, допущені до цього виду робіт.